Skip to content

Robotica op het MBO

Nieuwe opleidingen

Binnen het mbo worden lesprogramma’s ontwikkeld in verschillende werkgroepen met docenten uit de opleidingen metaal/elektro/installatie/procestechniek, bouw, ICT en zorg voor de upgrade van de mbo opleidingen met de nieuwe technologie die in de verschillende vakgebieden actueel is.

Naast projecten binnen ieder vakgebied zijn er sector-overstijgende projecten in ontwikkeling waarbij studenten van de zorgopleiding samen met studenten van de verschillende techniek en ICT opleidingen samenwerken.

Een voorbeeld hiervan is het ontwerpen en inrichten van een Levensloopbestendige woning voor mensen met verschillende soorten beperkingen

Robotica engineer
Met ingang van het schooljaar 2020-2021 is de MBO opleiding Robotica engineer bij het Regiocollege Zaanstreek Waterland van start gaan. Dit is een nieuwe opleiding op niveau 4 die binnen de Midden Kader Techniek opleidingen valt.
De studenten van al deze MKT opleidingen gaan de praktijklessen van de opleiding in het Fieldlab uitvoeren. Net als de studenten van de opleiding van de sector Zorg die regelmatig een dagdeel in de week aan de slag zullen gaan met de nieuwe technologieën in de zorgomgeving.
Naast de upgrade van de mbo opleidingen wordt een aansluiting met het hbo gemaakt middels de ontwikkeling van een Associate Degree.

Robotica ICT
Robotica Zorg
Robotica Bouw/Techniek