Skip to content

Robotica voor de industrie

Productie moet efficiënter en goedkoper.

Op het Fieldlab staat twee professionele Kuka instructie robotarmen. Deze zullen o.a. worden ingezet bij de opleiding tot Robotica engineer. De instructie robot van Fanuc wordt eerdaags verwacht waardoor er een breder aanbod aan verschillende professionele robots is. Het is mogelijk om met de 3D-technologie te werken. Met de HP-sprout kunnen snel en eenvoudig 3D scans gemaakt worden. Na bewerking kunnen deze met een 3D printer geprint worden. Talloze toepassingen voor robots kunnen daarmee gemaakt worden om bijvoorbeeld een robot een specifieke handeling te laten verrichten. Naast de studenten van de verschillende mbo-opleidingen kunnen ook medewerkers van bedrijven trainingen volgen om kennis te maken met robotica.

VR / AR
Virtual reality of Augmented reality is sterk in opkomst.  In de installatie-sector wordt het ingezet om bijvoorbeeld reparatie-instructies te geven, in de zorg biedt het de mogelijkheid om 3D modellen te bekijken van het menselijk lichaam.
Voor trainingsdoelen is VR en AR een inspirerende en effectieve manier om dingen te leren.
Op het Fieldlab zijn daarvoor verschillende VR en AR brillen en programma’s beschikbaar. De studenten kunnen trainen in verschillende virtuele, zeer realistisch uitziende, omgevingen.